Schaakclub    D elfzijl   A ppingedam   C ombinatie

 

Middelstum - DAC
Nosbo klasse 1A, ronde 7, dinsdag 19 april 2016

DAC  VERLIEST, MIDDELSTUM KAMPIOEN

In de laatste ronde speelde DAC de uitwedstrijd tegen Middelstum. Voor DAC stond niets meer op het spel, voor Middelstum veel. Bij winst zou voor het eerst een kampioenschap behaald worden. Het is altijd een prettige reis naar de Ewsum Borg, Groningen op z´n mooist.
Het eerste kopje koffie was nog niet gedronken of de partijen Steggink-Verhoog en Koster–Steenhuizen waren al geeindigd in remise. Wat moet je daar dan nog over vertellen. Vlak daarna een winstpartij van Johan Mostertman tegen Ties Molenhuis. De kabouter uit Amsterdam naar wie de opening is genoemd zal erg tevreden zijn geweest als hij de partij van Mostertman ziet. Op de 18e zet gaf Ties in een totaal verloren stelling op. Er zat geen muziek meer in is te lezen op de site van Middelstum. Een valse noot van Ties zou je ook kunnen zeggen. Het is erg lang geleden dat hij een dergelijke nederlaag heeft geleden.

Niet veel later eindigden  de partijen Brandsma 1736 – R Bourgonjen 1568, Hof 1661 – T Bourgonjen 1440 en  G Wubs 1658 – L Maas 1422 in remise.  Gezien het ratingverschil  een goede prestatie van de Delfzijlsters.
Nog vroeg in de avond. Middelstum staat voor met 3,5 – 2,5 en nog  twee partijen bezig. Wiert Vos moest zich nauwkeurig verdedigen en op het moment dat hij dacht een gelijke stelling te krijgen wist Jan Bol een prachtige combinatie op het bord te brengen en licht voordeel te behouden. Even later toch gevolgd door een tempoverlies en dat bracht de stelling volledig in evenwicht. Op een remisevoorstel  van Wiert viel plotseling de schaduw van de imposante voorzitter op het bord. DOORSPELEN. Jan Bol mompelde nog iets van  Met zo´n voorzitter durf je nooit meer een remiseaanbod aan te nemen. Hoewel het kan zijn dat ik dit niet goed gehoord heb.

Het publiek, heen en weer schuifelend als pinguins  op de Zuidpool, volgde nu met aandacht de partij tussen Henk Kloosterman en Harry Wubs. Kloosterman stond goed, misschien wel gewonnen. Harry verdedigde zich hardnekkig, remise moest worden gehaald. Henk probeerde het maar Harry Wubs gaf op zijn oude dag geen krimp. Tenslotte bood Kloosterman remise aan.
Middelstum  een terechte kampioen. DAC kan terug kijken op een redelijk seizoen, zeker in vergelijking  met vorig jaar.

Uitslag Middelstum - DAC 4½ - 3½

Wiert Vos

T Middelstum 1716 DAC 1612 di 19 apr
1. Harry Wubs 1756 Henk Kloosterman 1906 ½ ½  
2. Fred Steggink 1833 Arie Verhoog 1803 ½ ½  
3. Bert Koster 1604 Bert Steenhuizen 1757 ½ ½  
4. Johan Mostertman 1745 Ties Molenhuis 1492 1 0  
5. Frits Brandsma 1736 Ruben Bourgonjen 1568 ½ ½  
6. Jan Bol 1735 Wiert Vos 1511 ½ ½  
7. Jan Mark Hof 1661 Thijmen Bourgonjen 1440 ½ ½  
8. Gerry Wubs 1658 Leunis Maas 1422 ½ ½  

 


 

 

 

 

 

DAC 1 - Haren & Oostermoer2
Nosbo klasse 1A, ronde 6, dinsdag 21 maart 2016

DAC DEFINITIEF VEILIG

De degradatieregels zijn duidelijk maar hoeveel er degraderen is afhankelijk van Nosboteams die uit de KNSB  een stap terug moeten doen. Als alles verkeerd zou uitpakken kunnen drie teams uit onze klasse degraderen. Wij hoeven ons hierover geen zorgen te maken ook al moeten we de laatste ronde tegen kampioenskandidaat nr 1 Middelstum.

Dan terug naar de wedstrijd tegen Haren Oostermoer. Eerst was door de club om uitstel verzocht omdat het moeilijk was een volledig team samen te stellen. Uiteindelijk is dit gelukt maar maandag bleek dat wij problemen hadden met het samenstellen van een team. Henk Kloosterman en Slavko Bagavac waren door werkzaamheden afwezig. Bert Steen huizen had verplichtingen als opa en moest racend  vanuit midden van het land komen en wist niet zeker of hij op tijd zou zijn en tenslotte Ruben Bourgonjen die kampte met de naweeën van de ziekte van Pfeiffer. Bert van Till en op het laatste moment ook Elle de Vries waren invallers, Ruben Bourgonjen  zette door en Bert Verstappen nog net op tijd. De wedstrijd tegen het sportieve Haren/ Oostermoer kon beginnen.

Elle de Vries, zeer sympathiek om op het allerlaatste moment als invaller te fungeren, werd door zijn tegenstander overdonderd. 1-0 achter.
De stand kwam weer in evenwicht doordat Wiert Vos wist te winnen van Majid Hashemy.  Majid toonde teveel ontzag voor de g en h pion en probeerde deze te neutraliseren. Het gevolg was een beslissende aanval over de h lijn.
Hierna speelde Bert van Till remise tegen Remco Kieft. Zoals altijd is Bert een zeer betrouwbare invaller.

Nu de echt spannende partijen. Thijmen Bourgonjen speelde voor het eerst aan bord 1. Een beetje uit nood geboren. Kloosterman afwezig en Bert Steenhuizen nog niet aanwezig. Maar ook gezien de resultaten van Thijmen in de afgelopen competitie. Tegenstander was Harry Gielen, een zeer ervaren speler. Thijmen kwam net te kort.
Broer  Ruben speelde tegen Carla Graafland een indrukwekkend eindspel. De pionnen kwamen stapje voor stapje dichterbij en op een bepaald moment zou Graafland of mat of toren verlies leiden. Dus tijd om op te geven.
Ties Molenhuis speelde een zeer gecompliceerde partij tegen Kees Romijn (Te zien op de site van Haren). Tijdnood was het gevolg en daarna gevolgd door een blunder.
Bert Steenhuizen, laat aangekomen speelde tegen Vincent Wolters. Mijn gevoel zei dat Bert een goede stelling had opgebouwd, Vincent was het daar niet mee eens. Uiteindelijk toch remise.

De stand was nu 4-3 voor Haren  en tot ieders verbazing was Verhoog nog aan het spelen en er moest gewonnen worden. In een eerder stadium was een remiseaanbod van Arie Verhoog geweigerd en nu moest er gewonnen. Als een beer uit de winterslaap ging Verhoog spelen. Een pionnetje winst, twee pionnetjes voorsprong. Tegenstander van Kesteren moet behoorlijk onder de indruk zijn geraakt.
Eindstand 4-4 en Dac is definitief veilig.

Wiert Vos

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedum - DAC 1
Nosbo klasse 1A, ronde 5, dinsdag 08 maart 2016

Verslag schaakwedstrijd Bedum - DAC 1

Het eerste team van DAC speelde in de 5e ronde tegen Bedum. Vooraf werden er wel goede kansen ingeschat voor DAC om een goed resultaat te boeken tegen Bedum. Helaas verscheen het team met zeven spelers i.v.m. ziekte op het laatste moment van Ruben Bourgonjen.

Teamleider Wiert Vos had de schone taak om het team zodanig te inspireren dat de reglementaire 1-0 achterstand teniet kon worden gedaan. Dat lukte aanvankelijk aardig, maar op bord zeven kreeg Arie Verhoog een Franse verdediging tegenover zich. Wit ging vol op de aanval op de koningsvleugel, maar kreeg klop na een counteraanval op de damezijde. Daarmee kwamen DAC op een 2-0 achterstand.
Henk Kloosterman speelde degelijk op bord 1 en had licht voordeel. Het evenwicht werd niet echt verbroken met remise als resultaat.
Slavko Bagavac speelde een interessante partij en kreeg voordeel door goed combinatiespel. Ondanks een pion voordeel, zag hij met zwart geen kans de winst naar zich toe te trekken.
Ties Molenhuis deed wat hij kon met wit, maar hij moest een pion inleveren. Het eindspel leverde eeuwig schaak op door een handige dame manoeuvre van wit.
Bert Steenhuizen besteedde veel tijd in de opening. Hij kreeg uiteindelijk een goede stelling met wit in een Franse verdediging. De uitnodiging aan zwart om een pion in het centrum te pakken, werd verstandig 'geweigerd'. Er volgde een tactisch remiseaanbod van zwart en daarmee was de vrede getekend.
Thijmen Bourgonjen deed het heel goed. Hij won een kwaliteit en in het middenspel gaf hij zijn tegenstander geen kansen. Het eindspel met twee opgeschoven verbonden pionnen bracht de doorslag. Een mooie overwinning! Daarmee was de stand gebracht op 4-3.
De laatste partij zou de beslissing geven. Wiert Vos speelde een interessante Siciliaanse partij met zwart. Hij won materiaal, maar wit ontketende een gevaarlijke koningsaanval. De zwarte dame werd van de koningsvleugel verjaagd naar de damevleugel. In hevige tijdnood veranderde een mogelijk winst in een nederlaag in het eindspel.
Eindstand 5-3 voor Bedum.

Helaas een nederlaag na een mooie start in de competitie. De volgende wedstrijd tegen Haren & Oostermoer 2 geeft kans op herstel. In de laatste wedstrijd treft DAC dan nog koploper Middelstum.

Bert Steenhuizen

 


 

 

 

DAC 1 - SISSA 4
Nosbo klasse 1A, ronde 4, maandag 01 februari 2016

Waterloo , Titanic enz.

Bovenstaande koppen duiden op de eerste nederlaag van het tot nu toe verrassend winnende 1e team van captain Wiert Vos.

Sissa4 bleek een te sterke tegenstander voor ons. Bert Steenhuizen was al gesneuveld in een vooruitgespeelde partij, waardoor we maandag al met een 0-1 stand begonnen. Vervolgens bleken we ook zonder Henk en Slavko te moeten spelen (werk gaat kennelijk voor het edele schaken) en onze “vaste invaller” Paul mocht niet meer meedoen. Ook waren de gebroeders B. bij aanvang niet aanwezig, de speelavond bleek bij hun in de vergetelheid te zijn geraakt, maar gelukkig konden ze toch met een half uur vertraging achter de borden plaats nemen.

Al deze voortekenen waren niet gunstig en gedurende de wedstrijd werd de rampspoed gelijkmatig over het team uitgerold. Als eerste overzag onze “oude” rot Ben K. een truukje  niet, waardoor hij na 12 zetten op kon geven, en zo ging het gestaag verder. Een half pluspuntje werd behaald door Ties, waardoor de stand nog een tijdje draaglijk bleef, maar na verlies van Alex en de jongste B. (Thijmen dus) was de nederlaag een feit. Alleen onze 2e bordspeler behaalde nog een half punt na een felle strijd. Daarna moest ook de oudste B (Ruben) de koning omleggen, hoewel hij in zijn partij nog kansen heeft gehad.

Tenslotte dient onze Wiert nog vermeld te worden. Hij kreeg het na een Franse opening langzaam maar zeker Spaans benauwd en ging uiteindelijk als een echte kapitein als laatste man met het schip DAC 1 ten onder…………..
Uitslag DAC 1 - SISSA 4:   1-7

Uw reporter Arie VerHoog
04-02-2016

 

 


 

 

 

Staunton 4 - DAC 1
Nosbo klasse 1A, ronde 3, maandag 11 januari 2016

Gezellige drukte in derde ronde tegen Staunton 4

Na twee gewonnen wedstrijden moesten we in het nieuwe jaar aantreden tegen Staunton 4. Staunton had de vorige 2 wedstrijden verloren en net als vorig jaar een mix van oud en jong. Hoewel tot nu toe hadden dit seizoen een aantal oudere ratingkanonnen nog niet voor dit team gespeeld. Een paar lijken de overstap te hebben gemaakt naar een hoger team, anderen hebben we nog niet in actie gezien. Voor teamleider Wiert Vos is dit natuurlijk altijd een speciale avond, hij speelt immers op maandag intern bij Staunton (i.p.v. bij DAC). Dat levert natuurlijk ook de nodige inside informatie op. Zo speelde Wiert, die de opstelling bepaalt, toevalligerwijs niet tegen de sterkste Staunton-speler. Maar goed dat is geen garantie.

Omstreeks 20.00 uur kon na het openingswoord door teamleider Jaap van der Graaf op alle borden worden gestart. Naast ons speelde Staunton 2 tegen ESG 1 een wedstrijd uit de promotieklasse met daarin enkele gepromoveerde Staunton 4 spelers, hier zijn ze ook beter op hun plek. Verder nog enkele interne competitiewedstrijden, dus het was gezellig druk.

Om half negen leek het op alle borden nog aardig in evenwicht, er waren nog geen materiaalverschillen ontstaan en de stellingen leken gelijkwaardig. Maar wellicht denkt één van de spelers hier wel anders over.

Om 21.00 uur bevestigen Bert Steenhuizen en Jaap van der Graaf deze gelijke stelling in het overeenkomen van een remise. Henk Kloosterman op bord 3 bereikt tegen Tom van der Velde op dat moment een kwaliteit voordeel, iets dat Ruben Bourgonjen op bord 4 tegen Jeijer Dijkstra ook realiseert. Op bord 2 lijkt Arie Verhoog onder druk te staan tegen Jaap Hettinga, hetzelfde geldt voor Ties Molenhuis op bord 5 tegen Thijmen Nawijn. Wiert speelt op bord 6 tegen de vader van Thijmen, Martijn Nawijn. Martijn is nog ratingloos en klaarblijkelijk door Wiert gescout als ideale tegenstander, maar daar is op dit moment nog niets van te merken. Op bord 7 speelt Paul Klein tegen Jan van Reijendam. Paul staat positioneel niet erg prettig en moet zich met name beperken tot verdedigen en stugge zetten doen. Nu is dat wel zijn specialiteit, dus nog niet zorgelijk. Op bord 8 speelt Thijmen Bourgonjen tegen Oscar Hoppen. Ook hier staat alles nog gelijk en Oscar, met een jeugdrating van 759, speelt ver boven dit niveau.
Saignant detail is dat Thijmen Nawijn, Oscar Hoppen en Thijmen Bourgonjen enkele dagen later, vrijdag 15 januari in één team hebben geschaakt voor het Willem Lodewijk Gymnasium bij het NK voorgezet onderwijs bij Tata Steel. Naast een leuke dag, een 2e plek (gedeeld eerste maar helaas in de rangschikking toch 2e) was sowieso het mogen bijwonen van de opening met alle toppers een bijzondere ervaring.

Henk bouwt de voorsprong snel verder uit, het wordt een stuk voorsprong en om 21.15 uur legt zwart zijn koning om. Een kwartier later heeft Wiert toch een voorsprong kunnen nemen, hij komt een toren voor. Om 21.45 uur moet Ties helaas opgeven, de druk werd steeds groter en langzaam maar zeker verloor hij materiaal en zijn stelling. Zo was de stand weer gelijk. Maar bij de andere borden stond het nog vertrouwd. Arie lijkt wat minder slecht te staan en op de andere borden gelijk of beter. Paul heeft zijn lastige stelling ondertussen omgebouwd naar een stelling met een pion voorsprong en het initiatief. Tien minuten later wint hij zijn 2e pion. Wiert ruilt de nodige stukken en bouwt zijn voorsprong verder uit en wint zijn partij. Ditzelfde doet Paul, hij ruilt af, promoveert zijn pion tot dame en mag vervolgens mat zetten.
Bij Arie lijkt het allemaal weer gelijk te staan, heeft het initiatief of is het toch niet zo mooi. Onduidelijk of het stellingsbedrog is geweest of één mindere zet, maar plots heeft Arie op moeten geven.

Dan zijn er nog 2 borden te gaan met de stand 2,5 – 3,5 in het voordeel van DAC. De twee schrijvers en jongste spelers van DAC zijn nog aan het spelen. Ruben is als eerste klaar, hij speelt zijn voordeel verder uit en houdt druk op de stelling. Op het moment dat hij zijn toren voor de dame geeft, geeft zijn tegenstander op en is de wedstrijdwinst binnen. Thijmen moet dan nog een kwartier doorspelen om een klein voordeeltje te verzilveren tot winst. Ondanks lastig tegenspel is dat om 22.35 uur een feit.

Daarmee blijft DAC na de 3e ronde koploper. Toch vreemd dat je vorig jaar geen wedstrijd wint en er zelfs een beslissingspartij gepland moet worden om klassebehoud veilig te stellen. Maar realisme hoort hier ook bij, de sterkste tegenstanders / favorieten krijgen we nog. Niettemin deze punten nemen ze ons niet meer af dit seizoen.

Ruben en Thijmen Bourgonjen
25-01-2016

Staunton 4 - DAC 1: 2½ - 5½

 


 

 

 

Assen 3 - DAC 1
Nosbo klasse 1A, ronde 2, vrijdag 4 december 2015

DAC 1 wint in tweede ronde van Assen 3

Sinds kort speelt schaakclub Assen in een nieuwe locatie. Met de hulp van de moderne apparatuur in de auto’s wisten we het gelukkig makkelijk te vinden. In een sauna-achtige ruimte waar de centrale verwarming op volle toeren draaide mocht het eerste team haar tweede ronde spelen tegen een op papier sterk Assen 3. Opvallend in dit team waren een aantal jonge spelers, terwijl vele andere teams behoorlijk aan het vergrijzen zijn. Toch heeft het eerste team van DAC ook twee jeugdige talentvolle spelers. Het team van DAC was echter niet op volle sterkte. We togen naar Assen met twee invallers.

Aan bord 1 speelde Bert Steenhuizen tegen de jonge Tycho Bruggink. Lange tijd leek het dat Bert positioneel beter stond. Beide spelers besloten tot remise.
Aan bord 2 speelde Arie Verhoog tegen de sterke Wout Knol, de oudste van Assen 3 en een ervaren speler in het noorden van het land. In een vrij vroeg stadium kwamen beide spelers remise overeen en konden Arie en Wout genoeglijk babbelen over het grijze verleden.
Wiert Vos speelde aan bord 3 tegen Kenneth Mulder. Lange tijd leek het dat Wiert veel beter stond, maar uiteindelijk moest Wiert het opgeven. Wiert ging niet echt zuinig om met zijn pionnen.
Aan bord 4 speelde de jonge Ruben Bourgonjen tegen Gerard Voorinholt. Ruben was er niet echt tegen opgewassen. In een merkwaardige variant van de Bird opening kon Ruben met wit geen voordeel krijgen. Met wat tactische zetten wist Gerard de partij in winst om te zetten.
Aan bord 5 kreeg Ties Molenhuis met wit een Engelse opening op het bord waar zijn tegenspeler Jacob Dijkstra niet in thuis was. Alhoewel er misschien meer voor wit in had gezeten besloten beide spelers tot remise.
Aan bord 6 speelde de jonge Thijmen Bourgonjen de Hollandse opening tegen Abedin Heij, een jeugdspeler van Assen 3.  In een recordtempo voerden beide spelers een opening op het bord. Beide spelers hielden het speeltempo hoog met als gevolg dat Abedin in de fout ging en Thijmen de winst binnen haalde.
Aan bord 7 speelde invaller Paul Klein tegen Jesper Post, ook een jonge speler in het team van Assen. Paul zocht zijn heil in een ruilvariant van het Spaans. Zoekend naar wegen om de partij naar zijn hand te zetten. Na een lange strijd kon Paul uiteindelijk de winst binnen halen.
Aan bord 8 speelde invaller Alex Tesic tegen Robert Dijks. Alex staat er bekend om zijn zetten in een recordtempo uit te voeren. In de opening kwam hij een pion achter te staan, maar zijn stelling leek actiever. Tijdens de partij gebeurde het tot tweemaal toe dat de digitale klokken het lieten afweten. Maar van tijdnood is bij Alex nooit sprake. In een snel tempo wist hij de partij in winst om te zetten.

Voor het eerste team was het een aardige opsteker om ook de tweede ronde in deze competitie te winnen. Na twee ronden staat DAC nu zelfs bovenaan, terwijl wij vorige seizoen als laatste eindigden met geen enkele winst. We zijn op de goede weg. Maar de sterke tegenstanders krijgen we nog in het komende jaar.  Het jaar 2015 hebben we in ieder geval succesvol afgesloten.
In 2016 beginnen we het jaar weer met nieuwe kansen en hopen dit seizoen tot een goed einde te brengen.

Ties Molenhuis
05-12-2015

Uitslag Assen 3 - DAC 1: 3½ - 4½

 

 


 

 

 

DAC - ScepU
Nosbo klasse 1A, ronde 1, maandag 2 november 2015

DAC 1 WINT !!!

Uitroeptekens. Voor het eerst in één jaar weet DAC weer wat winnen is.  Maandag 2 november was de start van de Nosbo competitie  en we troffen in de eerste ronde de tegenstander  van de eerste ronde van vorig jaar n.l. Usquert. Dat was toen het begin van een dramatische reeks. Dit jaar zou dat toch anders moeten.

Bert Steenhuizen speelde zijn partij aan het eerste bord vooruit. Hij gaf zijn medespelers het goede voorbeeld door in twintig zetten zijn tegenstander Erndtsieck van het bord te zetten.
Arie Verhoog speelde aan bord twee tegen de sterke Jan Pilon. Een week eerder had Verhoog in een bekerwedstrijd de sterke Hofstra uit Bedum  op magistrale wijze verslagen. Hij had ons, de armzalige paladijnen, het goede voorbeeld gegeven  kregen  wij te horen. Na maandag toch maar weer de bijbelse tekst tevoorschijn gehaald : “Wie zichzelf VERHOOG(t) zal vernederd worden.

Henk Kloosterman had betrekkelijk weinig moeite met Wever. De stukken werden op de goede plaats neergezet en hoewel de winst nog vrij lang duurde was het duidelijk da Henk zou gaan winnen.
Ruben Bourgonje speelde aan bord  4. Met belangstelling volg ik dit jaar de prestaties  van de beide broers. Zet hun ontwikkeling door, blijven ze gemotiveerd. Vrij snel moest Ruben de strijd  staken. In een valletje getrapt. Kan gebeuren. Zijn tegenstander Kim bleek ook nog de hoogste rating van Usquert te hebben. Een beetje pech dus voor Ruben.

Ties Molenhuis wist aan bord 5 van de heer Kok te winnen. De partij was enigszins vergelijkbaar met de partij van Henk Kloosterman. Goed positiespel , uiteindelijk uitmondend in winst.
Hoewel Wiert Vos in de opening groot voordeel  kreeg duurde het vrij lang voordat het punt was binnengehaald. Zijn tegenstander Pot was vergeten dat er ook en passant geslagen mocht worden.
Bord 7 werd bemand door Paul Klein, invaller voor Bagavac. Het is al eerder gezegd. De daden van Klein zijn soms groot. Na een volgens mij wilde opening wist Paul snel voordeel te krijgen en dit tot winst uit te bouwen.

Aan het laatste bord de jongste deelnemer Thijmen Bourgonjen. Na stukwinst  werd de partij vakkundig uitgeschoven. Een partij zoals hij gespeeld moet worden.
Vorig jaar verlies tegen Usquert, dit jaar winst en ook nog een overtuigende. Dit biedt natuurlijk verwachtingen. De volgende wedstrijd is  een uitwedstrijd tegen Assen. Ook deze wedstrijd kan door ons worden gewonnen. Lukt dit dan kunnen we met vertrouwen  de resterende wedstrijden tegemoet zien.

Wiert Vos
04-11-2015

Uitslag DAC1 - ScepU 6 - 2

 

 


 

 

Bedum - DAC
Nosbo bekerwedstrijd ronde 1, dinsdag 27 oktober 2015

Bekerteam DAC laat steken vallen.

Dinsdag 27 oktober 2015 trok het bekerteam van DAC op naar Bedum om de eerste wedstrijd in het NOSBO-bekertoornooi te spelen tegen Schaakvereniging Bedum. Twee sterke spelers van DAC waren verhinderd en zijn vervangen door Paul Klein en Arie Verhoog die normaal optreedt als aanvoerder en zelf niet meespeelt.
Arie wist zijn tegenstander in 45 minuten en 16 zetten te verslaan zodat hij daarna zijn functie van "non playing captain" weer kon oppakken.

Wiert Vos speelde een goede partij, maar een foutje werd hem toch noodlottig.
Stand 1-1. Als er nog 1 punt behaald zou worden, zou met een eindstand van 2-2 de avond verlengd moeten worden met vluggertjes om een winnaar te kunnen aanwijzen.

Bert Steenhuizen hield het lang vol, doch moest zich uiteindelijk gewonnen geven.
Ook Paul hield het lang vol, maar twee foutjes op het eind leidde zijn verlies in.

Met een eindstand van 3-1 in de eerste wedstrijd zit het bekerseizoen voor DAC er weer op. Volgend jaar beter!

Frans Boot
28-10-2015